Google
 

Friday, February 6, 2009

Elak Meletup Goreng Hati & Kaki Ayam



Ramai diantara kita yang gemar makan hati ataupun kaki ayam. Lebih sedap dimakan jika digoreng garing. Bagaimanapun hati dan kaki ayam ini menimbulkan masalah untuk menggoreng kerana sering sahaja meletup.

Terdapat cara mudah untuk mengelakkan perkara ini daripada berlaku. Caranya basuh hati dan kaki ayam ini terlebih dahulu sebelum digaul bersama garam dan kunyit. Kemudian campurkan dengan satu sudu tepung gandum dan cuka. Perap selama 15 minit dan kemudian barulah goreng. Anda akan dapati gorengan itu akan lebih rangup dan tidak meletup.tips masakan


Selamat mencuba

Iklan Percuma Selamanya http://freeadportal.blogspot.com
Funny Joke/Video http://just-funny2000.blogspot.com

No comments:

Popular Posts

Best ! Blog To Visit

.:Leave Your Link Here:.


PetuaMelayu

Petua Dari Badruzamani

Petua Sejagat

Dari Pakar

Soleh.Net

Penafian

Petua ini adalah koleksi saya yang saya perolehi dari rakan & keluarga. Kemujaraban mungkin berbeza bergantung kepada keserasian individu. Sebarang KEROSAKAN dan KERUGIAN adalah atas tanggungjawab sendiri. Terima Kasih