Google
 

Tuesday, July 30, 2013

Menjadikan Cucur Lebih Gebu


Sempena bulan ramadhan ini, mungkin anda teringin membuat cucur untuk juadah semasa berbuka nanti. Disini saya sertakan petua bagaimana hendak menjadikan cucur anda lebih gebu, lembut dan enak.

Caranya mudah sahaja, kisar beberapa keping tauhu dan masukkan kedalam adunan tepung. Masukkan sedikit garam dengan air kunyit dan gaulkan dengan sebati. 

Kemudian goreng sehingga kekuningan  Selamat mencuba dan selamat berbuka puasa..

Maklumat tambahan,
1. Resepi cucur kodok,
2. Resepi cucur udang
3. Resepi cucur ikan bilis
4. Resepi cucur badak 


iklan-Iklan

No comments:

Popular Posts

Best ! Blog To Visit

.:Leave Your Link Here:.


PetuaMelayu

    Petua Dari Badruzamani

    Error loading feed.

    Petua Sejagat

    Dari Pakar

    Soleh.Net

    Penafian

    Petua ini adalah koleksi saya yang saya perolehi dari rakan & keluarga. Kemujaraban mungkin berbeza bergantung kepada keserasian individu. Sebarang KEROSAKAN dan KERUGIAN adalah atas tanggungjawab sendiri. Terima Kasih