Google
 

Thursday, December 6, 2012

Petua Dapur: Cili Kering Kisar Lebih Halus

Cili kering . Bagaimana hendak mengurangkan pedasnya ?
Assalamualaikum kali ingin saya berkongsi petua bagaimana hendak mendapatkan kisaran cili kering yang lebih halus, kerana biasanya apabila kita mengisar cili kering akan mengambil masa yang lama dan kasar. Bagi mengatasi masalah ini anda boleh mencuba petua ini. Apabila hendak mengisar cili kering, cili kering hendaklah diasingkan dari bijinya terlebih dahulu. Kemudian rebus hingga mendidih.

Apabila hendak mengisar campurkan sedikit minyak masak. Hasilnya kisaran cili kering anda akan kelihatan lebih halus dan warnanya juga cantik. Selain itu menjadikan masa kisaran lebih cepat dari biasa.

Tahukan anda ?

No comments:

Popular Posts

Best ! Blog To Visit

.:Leave Your Link Here:.


PetuaMelayu

Petua Dari Badruzamani

Petua Sejagat

Dari Pakar

Soleh.Net

Penafian

Petua ini adalah koleksi saya yang saya perolehi dari rakan & keluarga. Kemujaraban mungkin berbeza bergantung kepada keserasian individu. Sebarang KEROSAKAN dan KERUGIAN adalah atas tanggungjawab sendiri. Terima Kasih